Motorhistorisk Samråd

Efter en lettere ophedet debat blev Dansk Land Rover Klub medlem af Motorhistorisk Samråd i 2012 
Dengang var der ikke nær så mange af klubbens medlemmer der kørte i Veteran Land Rovers og fokus i klubben lå mest på Off-road arrangementer, værkstedsaftener og alm hygge uden  særskilt interesse for veteraner. En Land Rover var en Land Rover og alle var med på samme vilkår, og sådan skal det være. 
I almindelige veterankredse blev gamle Land Rover heller ikke altid betragtet som særlig bemærkelsesværdige.
Det har alt sammen ændret sig igennem de sidste 10 år.
Klassiske Land Rovers er blevet kult. Der bliver ikke længere rynket på næsen ved åbne arrangementer, og flere og flere dyrker deres klassiske Land Rover som en rigtig veteranbil, hvor den skal stå pænt i lakken og fremtræde så historisk autentisk som muligt, samtidig med at den stadig skal afspejle ejerens eget særpræg. 


MOTORHISTORISK SAMRÅD
klik for link

På MHS's hjemmeside finder du mange relevante oplysninger omkring veteraner, lige fra historiske nummerplader til afgiftregler og alt ind i mellem. En rigtig spændende side for veteranentusiasten-. 

Gisselfeldt 2008
Gisselfeldt 2008

Hvad er Motorhistorisk Samråd

Motorhistorisk Samråd fork. MHS er en paraply-organisation, en sammenslutning af automobil og motorcykel klubber, både veteranklubber og mærke-klubber, der har det tilfælles at vi arbejder for at bevare og bruge veteranbiler i en stadig mere reguleret trafik. Mottoet er: 

Gårsdagens køretøjer på morgendagens veje!

Motorhistorisk Samråd, er en del af det internationale FIVA - "Fédération Internationale des Véhicules Anciens" ("Den internationale føderation for historiske køretøjer) Naturligvis på fransk, da det internationale post og transport sprog er fransk)

MHS arbejder for at politikerne tager særlig hensyn til veterankøretøjer når der laves politik på transport-området. Det er således Motorhistorisk Samråds fortjeneste at veterankøretøjer er undtaget for at opfylde særlige krav i miljø-zoner, at der er særlige synsregler for veteraner, at der er særlige afgiftregler mv. Derudover har MHS fået gennemført at man kan få de historisk korrekte nummerplader til sin vogn. Noget mange går rigtig meget op i, og der bliver arbejdet hårdt på at nummerpladerne fremstår fuldstændig korrekt. Derfor kan man ikke nødvendigvis få den nummerplade man gerne vil ha, men kun en der ville passe på den respektive årgang! 

Det er værd at bemærke at det er MotorHistorisk Samråd, der sammen med FDM (forenede danske motorejere), og FDA (forenede danske amerikanerbil-klubber)  har fået fjernet den forkætrede regel om originalitet. Så længe der ikke er foretaget konstruktive ændringer, altså så længe det respektive køretøj ikke har mistet sin identitet, så er tilpasninger, og uoriginale dele, så som anden motor, andre sidespejle og så videre tilladt. 

En stadig større del af Dansk Land Rover Klubs medlemmer kører i biler der enten er eller snart bliver veteraner. Det er derfor ganske i klubbens interesse fortfarende støtte op om Motorhistorisk  Samråd
MHS afholder hvert år i november en generalforsamling, hvor der er repræsentanter til stede fra de respektive medlemsklubber, og hvor nye klubber bliver præsenteret og optaget

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang